Henkilöstöuutisia ja muita kuulumisia

Ohjaaja Anssi Valtonen päättää määräaikaisen työnsä Kamariteatterin taiteellisena johtajana 28.2.2019. Hänen kaksivuotisen kautensa aikana etsittiin ahkerasti Sähköherkkyyssäätiön kriteerit täyttävää esitystilaa, mutta lopullista ratkaisua ei vielä ole löytynyt. Uudisrakennus, Kerä, on suunniteltu Aalto-yliopiston Puustudiossa. Alkuperäisen tontin kariuduttua lupa-asioihin, nyt on kaava- ja rakennuslupaprosessissa toinen tonttivaihtoehto. Lopullista varmuutta Kerä-suunnitelman toteuttamisesta ei siis vielä ole, mutta toivotaan parasta, suunnitelma on hieno. Lisätietoa rakennuksesta täältä.

Valtosen johdolla avattiin Kamariteatterille kotisivut ja some-kanavat ja toteutettiin kaksi taiteellista projektia teatterin toimistolla. Tuoli-videomonologisarja kuvattiin talven ja kevään 2017-18 aikana ja julkaistiin internetissä. Kantaesityksiä olivat kirjoittamassa ja näyttelemässä huipputekijät. Lisää tietoa sarjasta ja kaikki Tuoli-videot löydät täältä.

Toinen projekti, Anton, kesti syksyn ja talven 2018-19. Tätä live-monologia varten toimistohuone lavastettiin Antonin huoneeksi. Taiteilijatapaamisen muotoon tehty esitys toteutettiin kaikille avoimina kutsunäytäntöinä viidelle henkilölle kerrallaan, näyttelijänä oli Sami Lanki. Lisää tietoa Antonista ja teaser-videoita löydät täältä.

Kamariteatterin toiminnan jatko tarkentuu pitkälti rakennushankkeen kohtalon myötä. Anssi haluaa kiittää kaikkia tekijöitä ja kokijoita tähänastisesta ja toivottaa Kamariteatterille ja Sähköherkkyyssäätiölle mitä parhainta jatkoa: ”Toivottavasti tapaamme vielä taiteen parissa.”