ANTON on rakastettu näyttelijä, monikasvoinen taiteilija. Ainutlaatuinen ilta Antonin kanssa on intiimi kohtaaminen, lämmin tuokio taiteen ja elämän syvien tuntojen äärellä. Anton tulkitsee vierailleen ainakin suurimman vaikuttajansa ja kaimansa Anton Tšehovin tuotantoa. Merkittävä teos Antonille on myös Henry Millerin pienoisromaani ’Hymy tikkaiden juurella’. Ilta saattaa sisältää myös pieniä määriä Hella Wuolijokea, Kari Hotakaista, Markku Pölöstä, Kati Kaartista ja mitä kaikkea muuta matkan varrella onkaan mukaan tarttunut. Ja todennäköisesti Anton ei malta olla laulamatta.

Kaikki sanat ovat vain lainaa, kuten elämäkin. Omiksi oivalluksiksi muuttuneet lauseet osoittautuvat sitaateiksi meitä viisaammilta ja kokeneemmilta. Mikä elämässä lopulta on meidän omaamme? ”Mitä jos me emme olekaan olemassa? Ehkä vain kuvittelemme, että kävelemme, syömme ja nukumme? Ja mitä me oikeastaan haluamme? Entä jos voisi elää elämänsä jollakin uudella tavalla? Minä olen lokki… ei, ei sitä. Ei meidän elämämme vielä ole päättynyt. Eläkäämme!”

Tapaamiset Antonin kanssa järjestetään hänen huoneessaan Kamariteatterilla Helsingissä, Liisankatu 27B, tammikuusta 2019 alkaen. Tunnelmalliseen huoneeseen mahtuu kerrallaan vain viisi vierasta ja tilaisuuteen on varattu aikaa noin tunti. Anton hoitaa puhumisen, vieraat saavat rauhassa kuunnella ja antautua mielikuvien virran vietäväksi. Kohtaaminen on maksuton, sillä eihän ihminen ole kauppatavaraa, mutta vierailusta on sovittava etukäteen järjestäjän edustajan kanssa. Päivämäärät ja varausohjeet tästä linkistä.

Anton on Anton.

Sami Lanki on järjestäjä.

Leena Nuora on ääni kaiuttimessa.

Anssi Valtonen on kirjoittaja ja ohjaaja.

Elina Kolehmainen on lavastaja ja pukusuunnittelija.

Eero-Pekka Kolehmainen on säveltäjä ja äänisuunnittelija.

Susanna Hyvärinen on ääniajaja.

Anssi Valtonen kokosi Antonin arkistokuvat ja videot.

Minttu Minkkinen on maskeeraaja (arkistokuvat).

 

ANTON / arkistopätkä, the end

Tämän arkistovideon myötä Anton kiittää kaikkia vieraitaan, vanhoja ja uusia ystäviä, taiteen ja elämän rakastajia. Taiteilijatapaamiset Kamariteatterissa ovat ainakin tällä erää päättyneet. Mutta toivottavasti tapaamme jälleen taiteen parissa. Pitäkää huolta.

ANTON / Järjestäjä, teaser 1

ANTON / Järjestäjä, teaser 2

ANTON / arkistopätkä, teaser 3

ANTON / Järjestäjä, teaser 4

ANTON / arkistopätkä, teaser 5

ANTON / arkistopätkä, teaser 6

ANTON / Järjestäjä, teaser 7

ANTON / arkistopätkä, teaser 8

ANTON / arkistopätkä, teaser 9

ANTON / Järjestäjä, teaser 10

ANTON / arkistokuvia